Opis

Čišćenje jezika dio je svakodnevnog ayurvedskog rituala koje s jezika učinkovito uklanja toksine i bakterije te na taj način pridonosi oralnoj higijeni i stimulira probavu. AyuGarden bakreni čistač jezika izrađen je od čistog bakra, što mu daje posebna antibakterijska i antimikrobna svojstva.

Ovaj visokokvalitetni čistač jezika vrlo je čvrst i kompaktan, što potvrđuje visoku kvalitetu. Ima čvrste ručke i pravilan anatomski oblik za lako i cjelovito čišćenje jezika. Dolazi u dizajnerskoj pamučnoj/jutenoj vrečici, s logom AyuGarden-a.

Čišćenje jezika dio je svakodnevne ayurvedske rutine

Tijekom sna, naše tijelo izbacuje toksine iz organizma. Na jeziku se skupljaju toksini iz probavnog trakta. Te naslage s jezika, odnosno toksine, najčešće u bijeloj boji, svakodnevno uklanjamo pomoću Čistača jezika – nježnim struganjem.

Čistač jezika uklanja nakupine sa površine jezika, te toksine iz usne šupljine. Čistačem jezika istovremeno masiramo i unutrašnje organe, budući da se na jeziku nalaze završeci mnogih Nadija, odnosno nervnih kanala. Također, jačamo imunitet i zdravlje u cijelosti.

Čistač jezika jedan je od najjačih alata koji možete pridodati svojim dnevnim ritualima. Koristi se ujutro prije pranja zubi te uklanja nakupljene toksine i ostatke hrane s površine jezika, nježno stimulira unutarnje organe i probavni sustav te pojačava vaše osjetilo okusa. Jezik je ogledalo našeg zdravlja te ga trebate dnevno provjeravati kako biste bili svjesni vašeg trenutnog zdravstveog stanja.

Čist jezik omogućuje vašem tijelu, okusnim pupoljcima i probavi da uravnoteženo rade. Probava započinje u trenutku kada kušate hranu, a kada imate čist jezik vaše tijelo može detektirati enzime koji su mu potrebni za učinkovit rad.

Dnevni rituali u Ayurvedi ključni su za uzemljenje živčanog sustava i održavanje dobrog zdravlja, i ako želite u svoje dnevne rituale unijeti barem jednu ayurvedsku “naviku”, neka to bude čišćenje jezika.

Dobrobiti koje nam donosi svakodnevno čišćenje jezika:

 • Čisti toksine, bakterije i ostatke hrane s jezika
 • Uklanja sloj koji donosi loš zadah
 • Pojačava osjetilo okusa
 • Poboljšava probavu
 • Nježno stimulira unutarnje organe
 • Pojačava svjesnost o trenutnom stanju vlastitog zdravlja
 • Detoksificira tijelo

Kako koristiti čistač jezika?

 1. Jezik čistite ujutro, na prazan trbuh, prije pranja zubi i konzumiranja bilo kakve tekućine.
 2. Čistač jezika držite s obje ruke, ispružite jezik i stavite čistač na površinu jezika, daleko koliko vam je ugodno.
 3. Nježno povucite čistač prema prednjem dijelu jezika, uklanjajući bijeli sloj s površine jezika. Radnju ponovite 10tak puta.
 4. Isperite usta i osjetite čistoću u njima.

Čistač jezika načinjen je od 100% pročišćenog bakra.

Čistač jezika povremeno ispolirati limunovim sokom.

AyuGarden preparate šaljemo GLS dostavnom službom. Isporuka u roku 1-3 radna dana od narudžbe. Dostava je besplatna za narudžbe iznad 49 Eura.

Dodatne informacije

Naziv

Default Title

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Bakreni čistač jezika”

AyuGarden preporuka

Najbolje ocijenjeni proizvodi