Na zalihi

Indigo Premium (biljka za bojenje i njegu kose)

14,98 

Obriši

Opis

Indigo je tropska biljka koja se zadnjih 9 tisuća godina koristi za bojenje odjeće, i po ovoj upotrebi nam je najpoznatiji. No, stručnjacima za prirodnu njegu kose poznat je i po odličnom djelovanju u kombinaciji s kanom, s kojom kreira prekrasne smeđe nijanse.

Ako pomiješamo kanu i indigo, ovisno o omjerima, dobit ćemo razne nijanse smeđe boje – od srednje smeđih do gotovo crnih. Posebnom tehnikom nanošenja ove dvije biljke možemo dobiti potpuno crnu boju kose. Indigo brzo oksidira, stoga ga je bitno pomiješati s kanom netom prije nanošenja smjese na kosu te je smjesu najbolje što prije nanijeti na kosu, naša preporuka je u roku od 20 minuta.

Pakete boja za kosu po povoljnijim cijenama možete pronaći – OVDJE.

INFO: Za dodatne informacije ili nejasnoće prilikom kupovine biljaka za njegu i bojenje kose možete pitati za savjet naše stručnjake putem maila. Svakako pošaljite sliku svoje kose te sliku nijanse koju želite postići te u 2-3 rečenice dodatno objasniti trenutnu boju kose i onu koju želite postići.

Sastav: Indigo (lat. Indigofera tinctoria)

 

Kestenjasti do tamno smeđi tonovi (KANA I INDIGO)

Mješavina kane i indiga rezultira paletom od toplih kestenjastih nijansi u kojima je više kane do tamnosmeđih nijansi u kojima dominira indigo:

  • 90% kane i 10% indiga = kestenjasta
  • 75% kane i 25% indiga = smećkasto kestenjasta
  • 50% kane i 50% indiga = srednje smeđa
  • 25% kane i 75% indiga = tamno smeđa
  • 10% kane i 90% indiga = gotovo crna

100 g praha dovoljno je za jedno bojenje kose duljine do ramena.

Želite li što tamniji rezultat sa što manje crvenoga odsjaja, u mješavinu kane i indiga dodajte prah amle.

Priprema i nanošenje mješavine boje za kosu

Prah kane pripremite jedan dan prije nanošenja, dok se indigo dodaje na samom kraju, netom prije bojenja. Kanu miješamo s vodom ili čajem obogaćenima voćnom kiselinom (iscijeđeni sok limuna, jabuke, naranče, šipka), koja kanu čini spremnom za što bolje vezivanje na keratin. U smjesu dodajte prah Aloe vere za dodatnu njegu kose te po želji prah Hibiskusa, Ruže ili Amle koji svojim pigmentima rezultiraju specifičnim tonovima – Hibiskus i Ruža za intenzivno crvene nijanse te Amla za neutraliziranje crvenih tonova.

  1. U keramičku ili staklenu posudu uspite kanu. Postupno dodajte mlaku tekućinu (max 40°C) te smjesu miješajte dok ne dobijete kompaktnu, gustu, glatku masu.
  2. Kada je smjesa gotova, prekrijte ju prozirnom folijom koja treba prelaziti točno preko smjese, kako bi se istisnulo što više zraka i kako se smjesa ne bi osušila. Kana treba odstajati 24 sata, dok se indigo dodaje u smjesu netom prije nanošenja. Smjesu u koju je dodan indigo treba nanijeti na kosu u roku od 20 minuta.
  3. Nakon što je kana dovoljno odstajala, dodajte joj netom napravljenu smjesu indiga i vode te ju nanesite na kosu koju ćete prije odijeliti na sekcije kako biste smjesu što lakše i urednije nanijeli. Koristite zaštitne rukavice jer kana ostaje na koži.
  4. Nakon što ste nanijeli smjesu, kosu omotajte prozirnom folijom te za potpuni rezultat smjesu ostavite da djeluje na kosi 4 do 6 sati. Možete i prespavati s biljkama na kosi ili staviti maramu-turban ukoliko trebate nešto obaviti.
  5. Isperite kosu vodom, po mogućnosti bez korištenja konvencionalnih šampona, i posušite ju bez korištenja sušila za kosu. Tako će kosa zasjati u svom punom sjaju.

! Potpuno crnu boju kose možete postići bojenjem kanom i indigom u dvije faze: u prvoj fazi obojite kosu samo kanom, a zatim u roku od 48 sati nanesite smjesu indiga, koja treba odstajati na kosi 2 sata.

Ovdje potražite ODGOVORE NA NAJČEŠĆA PITANJA VEZANA UZ BOJENJE KOSE ayurvedskim biljkama.

Naučite osnove bojenja kose AyuGarden biljkama u našem videu:

Dodatne informacije

Težina 90 kg
Količina

300g, 100g, 200g, 400g, 500g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Indigo Premium (biljka za bojenje i njegu kose)”

Najprodavaniji

AyuGarden preporuka

Najbolje ocijenjeni proizvodi