Opis

Zlatno Mlijeko stoljećima je poznat, iznimno blagotvoran i vrlo ukusan ayurvedski napitak. Sastoji se, prije svega, od kurkume, te u manjem omjeru još nekih začina: cimeta, đumbira, dvije vrste kardamoma, crnog papra i komorača.

Kurkuma u ayurvedi zlata vrijedi! A znamo koliko su ovi drugi začini moćni, uistinu pravi saveznici zdravlja. Stoga će 1 do 3 šalice ovog napitka dnevno dubinski regenerirati, pročistiti i osnažiti kako um, tako i duh i tijelo.

Priprema je vrlo jednostavna: 1/2 – 1 čajne žličice praha prelijete s 2 dcl vrućeg mlijeka. Promješate i …. Uživajte u napitku.

Kurkuma, pa tako i Zlatno mlijeko u kojemu dominira, pokazuje odlična svojstva u tretiranju bilo koje neravnoteže i pročišćavanju tekućina u tijelu (rasa) i krvi (rakta). Čisti toksine iz tijela na svim razinama. U Ayurvedi je neizostavan dio tretmana kod dijabetesa i artritisa. Budući da potiče protok krvi i energije u abdomenu, maternici i cijelom tijelu, pogoduje uravnoteženju gotovo svih disbalansa ženskih reproduktivnih organa. Ublažava upale, bolove, korisna je i u tretiranju jetre. Balansira probavu. Odgovara svim trima došama.

Više o kurkumi OVDJE.

Što je naša ayurvedska terapeutkinja Tanja Kraljić rekla o Zlatnom mlijeku za časopis Sensa pročitajte OVDJE.

Ayurvedske napomene

Ukoliko Zlatno mlijeko pripravljate s kvalitetnim kravljim mlijekom ovaj napitak pogodan je za Vata i Kapha došu. Kravlje mlijeko često uzrokuje plinove i nadutost kod osoba s naglašenom vata došom, te suhoću, dehidraciju, anksioznost, konstipaciju. No u kombinaciji s začinima u Zlatnom mlijeku, svi navedeni simptomi uglavnom nestaju i Zlatno mlijeko izvrsno odgovara za balansiranje Vata simptoma.

Također, kravlje mlijeko nerijetko potiče sluz koja je glavni pokazatelj neravnoteže Kapha doše, i kao takvo, kravlje mlijeko ne preporučuje se obilato za osobe s naglašenom Kapha došom, osobito ukoliko imaju problema sa sluzi u plućima, sinusima… No, kravlje mlijeko u kombinaciji s začinima u Zlatnom mlijeku balansira Kapha simptome i smanjuje pretjeranu količinu sluzi u organizmu.

Osobe s naglašenom Pitta došom mogu konzumirati Zlatno mlijeko, no umjereno, odnosno u manjim količinama (1 šalica dnevno), jer navedeni začini imaju zagrijavajuća svojstva i kao takvi mogli bi blago potaknuti Pitta došu.

Ukoliko napitak radite s biljnim mlijekom, prilagodite ga došama. Zobeno mlijeko odgovara Vata doši, Rižino Kapha doši, dok je, primjerice, bademovo mlijeko pogodno za sve tri doše.

AyuGarden preparate šaljemo GLS dostavnom službom. Isporuka u roku 1-3 radna dana od narudžbe. Dostava je besplatna za narudžbe iznad 49 Eura.

Količina 150g
Sastav kurkuma, cimeta, đumbir, dvije vrste kardamoma, crni papar i komorač

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Zlatno Mlijeko od Kurkume”

Najprodavaniji

AyuGarden preporuka

Najbolje ocijenjeni proizvodi