CategoriesBlog

Sitopaladi, za smirivanje svih vrsta kašlja

Ayurveda smatra da Sitopaladi Premium snažno podržava zdravlje respiratornog sustava, te zdravlje i vitalnost cijelog organizma. Ayurveda Sitopaladi preporučuje kod svih vrsta kašlja, viroze, prehlade, gripe, grlobolje…

Od Sitopaladi praha lako možete napraviti ukusan, blagotvoran napitak ili pastile s medom za cijelu obitelj. Sitopaladi Premium vole i djeca i odrasli. Sitopaladi je tradicionalna ayurvedska formula za jačanje imuniteta, te kompletnog zdravlja i vitalnost organizma.

Ayurveda potvrđuje blagotvorni učinak Sitopaladia, i to na način da:

  • doprinosi smirivanju svih vrsta kašlja
  • potiče uklanjanje Vata (suhi kašalj), Pitta (upala grla) i Kapha (sluz, sekret, kašalj s sekretom) neravnoteže iz glave, prsa i cijelog respiratornog sustava
  • ublažava otežano disanje
  • podržava prirodno uklanjanje viška sekreta i sluzi, te zdravlje sinusa i pluća
  • dovodi u ravnotežu rad probavnih vatri (metabolizam)
  • jača imunitet

Blagotvorni učinci Sitopaladija

Pluća:

Za kašalj i prehladu koja proizlazi iz viška Vate, Pitte i Kaphe. Korisan kod kratkog daha, astme sa zviždanjem zbog kontakta s hladnim vremenom, bronhitisa i začepljenja u prsima zbog visoke Kaphe. Smanjuje zviždanje, sluz i Kaphu, poboljšava disanje. Specifičan je za kašalj s obilnim bijelim ili žuto obojenim ispljuvkom, grlobolju, visoku temperaturu i osjećaj zamućenost u glavi.

Nos:

Za začepljenje sinusa, tupu glavobolju koja se čini kao da je oko glave stegnuta traka i curenje nosa.

Prehlade / gripe:

Uklanjanje sluzi, smanjenje vrućice, poticanje znojenja, čišćenje crijeva

Kašalj:

Čisti sluz, olakšava disanje, čisti grlo.

Sitopaladi ima širok spektar zdravstvenih koristi, uključujući:

  1. Podrška respiratornom sustavu: sastojci poput bambusovog praha i pippalija pomažu u otvaranju dišnih puteva i olakšavanju disanja, što je posebno korisno kod sezonskih alergija ili prehlada.
  2. Jačanje imuniteta: redovita konzumacija Sitopaladija može ojačati imunološki sustav i pomoći tijelu da se odupre infekcijama i bolestima.
  3. Olakšavanje kašlja: zahvaljujući protuupalnim svojstvima, Sitopaladi može pomoći u smirivanju kašlja i drugih simptoma respiratornih bolesti.
  4. Poboljšanje probave: dodatak cimeta i kardamoma Sitopaladiju podržava zdravlje probavnog sustava, što može pomoći u boljoj apsorpciji hranjivih tvari i olakšavanju probavnih smetnji.

Korištenje:

Pastile: pomiješati prah s medom i tako ga u obliku pastile otapati u ustima.

Napitak: 1/2 žličice Sitopaladi biljnog praha (po želji i meda) rastopiti u 2 dcl mlake vode ili, još bolje, mlijeka, te popiti čašu/šalicu 2-3 puta dnevno, između obroka. Možete ga koristiti i češće tijekom dana.

Sitopaladi je siguran za upotrebu za duži vremenski period. Smiju ga koristiti i djeca od 1,5 godine (pola preporučene doze), od 4 godine cijela doza.

KONTRAINDIKACIJE: Ne preporučuje se koristiti kod želučanih tegoba, kiseline, gastritisa, dijabetesa.

Piše: Kristina Panić, savjetnica u AyuGardenu