Opis

U kombinaciji s kanom sena na kosi daje paletu od medenih do intenzivnih svijetlo narančastih nijansi. S obzirom da je transparentna, ne može posvijetliti kosu, a rezultat bojenja ovisit će o vašoj trenutnoj boji kose. Imate li svijetlu ili sijedu kosu, kiseline koje sadrži sena obojit će ju u prekrasne zlatne tonove. Želite li pepeljastu boju, u smjesu treba dodati malo amle.

Sena je odlična biljka za njegu kose, daje joj sjaj, čvrstoću i punoću te ju možete koristiti i kao njegujuću masku za kosu. Tanini i kiseline u seni imaju protuupalno djelovanje i njezina pasta koristi se za liječenje ekcema. Sena može oporaviti kosu uništenu klasičnim bojenjem, UV zrakama ili vodom iz bazena.

Pakete boja za kosu po povoljnijim cijenama možete pronaći – OVDJE.

INFO: Za dodatne informacije ili nejasnoće prilikom kupovine biljaka za njegu i bojenje kose možete pitati za savjet naše stručnjake putem maila. Svakako pošaljite sliku svoje kose te sliku nijanse koju želite postići te u 2-3 rečenice dodatno objasniti trenutnu boju kose i onu koju želite postići.

Sastav: Sena (lat. Cassia Obovata)

Zlatni do intenzivno bakrenocrveni tonovi (KANA I SENA)

Mješavina kane i sene rezultira paletom od intenzivno bakrenocrvenih nijansi u kojima je više kane do nijansi boje meda u kojima dominira sena:

 • 90% kane i 10% sene = intenzivna bakrenocrvena
 • 75% kane i 25% sene = svijetla bakrenocrvena
 • 50% kane i 50% sene = intenzivna narančasta
 • 25% kane i 75% sene = svijetlo narančasta
 • 10% kane i 90% sene = boja meda
 • 100% sene = zlaćani tonovi i sjaj

100 g praha dovoljno je za jedno bojenje kose duljine do ramena.

Ukoliko želite ublažiti crveni sjaj i dobiti pepeljaste nijanse, u mješavinu od 100 g kane i sene dodajte 25 g amle.

Priprema i nanošenje mješavine boje za kosu

Prahove kane i sene miješajte i pripremajte zajedno, uz postupno dodavanje vode ili čaja obogaćenih voćnom kiselinom (iscijeđeni sok limuna, jabuke, naranče, šipka), koja kanu čini spremnom za što bolje vezivanje na keratin. U smjesu dodajte prah Aloe Vere za dodatnu njegu kose te po želji prah Hibiskusa, Ruže ili Amle koji svojim pigmentima rezultiraju specifičnim tonovima – Hibiskus i Ruža za intenzivno crvene nijanse te Amla za neutraliziranje crvenih tonova.

 1. U keramičku ili staklenu posudu uspite željenu kombinaciju biljaka u prahu. Postupno dodajte mlaku tekućinu (max 40°C) te smjesu miješajte dok ne dobijete kompaktnu, gustu, glatku masu.
 2. Kada je smjesa gotova, prekrijte ju prozirnom folijom koja treba prelaziti točno preko smjese, kako bi se istisnulo što više zraka i kako se smjesa ne bi osušila. Kana i sena trebaju odstajati 24 sata prije nanošenja.
 3. Nakon što je smjesa dovoljno odstajala, nanesite ju na kosu koju ćete prije odijeliti na sekcije kako biste smjesu što lakše i urednije nanijeli. Koristite zaštitne rukavice jer kana ostaje na koži.
 4. Nakon što ste nanijeli smjesu, kosu omotajte prozirnom folijom te za potpuni rezultat smjesu ostavite da djeluje na kosi 4 do 6 sati. Možete i prespavati s biljkama na kosi ili staviti maramu-turban ukoliko trebate nešto obaviti.
 5. Isperite kosu vodom, po mogućnosti bez korištenja konvencionalnih šampona, i posušite ju bez korištenja sušila za kosu. Tako će kosa zasjati u svom punom sjaju.

Ovdje potražite ODGOVORE NA NAJČEŠĆA PITANJA VEZANA UZ BOJENJE KOSE ayurvedskim biljkama.

Naučite osnove bojenja kose AyuGarden biljkama u našem videu:

Dodatne informacije

Težina 90 kg
Količina

300g, 100g, 200g, 400g, 500g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Sena Premium 100g”

Najprodavaniji

AyuGarden preporuka

Najbolje ocijenjeni proizvodi