Opis

U prirodi pronalazimo sve što nam je potrebno za kvalitetan i uravnotežen život. Kada je riječ o njezi kose, sve o pravom povratku prirodnom možemo učiti od žena u Indiji. One već tisućljećima na svoju kosu nanose prahove biljaka koje njihovu kosu čine jedinstvenom – sjajnom, snažnom i zdravom.

Kana je biljka od davnina poznata po njezi i jačanju kose, dajući joj prekrasan bakrenasti odsjaj. Prava, čista kana trajno boji kosu te se ne ispire. Kana je transparentna i ne može posvijetliti kosu, stoga rezultat bojenja ovisi o boji vaše kose. Na tamnijoj kosi kana će ostaviti crvenkasti odsjaj, dok će svjetliju kosu obojiti u intenzivnu bakreno crvenu boju. U kombinaciji sa senom, ovisno o omjeru, kana daje nijanse od boje meda do svjetlijih narančastih tonova, dok u kombinaciji s indigom daje cijelu paletu smeđih tonova. Dodatkom amle neutralizira se kanin crvenkasti odsjaj.

Kana donosi mnoge blagodati za kosu – njezine molekule na kosi blokiraju sunčeve zrake i stvaraju prirodnu UV zaštitu. Zadržava vlagu u kosi čime sprječava pucanje vrhova, što omogućuje da brže postignete željenu duljinu kose.

Važno je izabrati vrhunsku, čistu kanu, jer na tržištu postoje mnoge “lažne”, odnosno nedovoljno pročišćene kane ili s različitim dodacima (pa čak i s dodatkom kemikalija) kojima ne možete postići željeni učinak.

AyuGarden nudi samo najbolje i najčišće iz prirode i nudimo Kanu iznimne BODY ART QUALITY kvalitete.

Pakete boja za kosu po povoljnijim cijenama možete pronaći – OVDJE.

INFO: Za dodatne informacije ili nejasnoće prilikom kupovine biljaka za njegu i bojenje kose možete pitati za savjet naše stručnjake putem maila. Svakako pošaljite sliku svoje kose te sliku nijanse koju želite postići te u 2-3 rečenice dodatno objasniti trenutnu boju kose i onu koju želite postići.

Sastav: Kana (lat. Lawsonia inermis)

Kombinacije ayurvedskih biljaka za željenu nijansu

Kana, sena i indigo su providni, stoga rezultat bojenja uvelike ovisi o boji kose na koju nanosite smjesu. Ove biljke ne mogu posvijetliti kosu, ali joj daju nijanse, sjaj i kvalitetu koji odišu prirodom i zdravljem. Smjesu uvijek nanosite na potpuno čistu i suhu kosu!

100 g praha dovoljno je za jedno bojenje kose duljine do ramena.

Bakreni i crveni tonovi (KANA)

INTENZIVNA BAKRENA BOJA

Koristite li smjesu od čiste kane, rezultat će biti intenzivna bakrena boja, koja će netom nakon bojenja biti svjetlija te će kroz 3 do 4 dana malo potamnjeti i dobiti svoju konačnu nijansu.

INTENZIVNI CRVENI TONOVI

U smjesu 100 g čiste kane dodajte jednu jušnu žlicu praha hibiskusa ili za smjesu kane umjesto vode koristite čaj hibiskusa.

Zlatni do intenzivno bakrenocrveni tonovi (KANA I SENA)

Mješavina kane i sene rezultira paletom od intenzivno bakrenocrvenih nijansi u kojima je više kane do nijansi boje meda u kojima dominira sena:

 • 90% kane i 10% sene = intenzivna bakrenocrvena
 • 75% kane i 25% sene = svijetla bakrenocrvena
 • 50% kane i 50% sene = intenzivna narančasta
 • 25% kane i 75% sene = svijetlo narančasta
 • 10% kane i 90% sene = boja meda
 • 100% sene = zlaćani tonovi i sjaj

Ukoliko želite ublažiti crveni sjaj i dobiti pepeljaste nijanse, u mješavinu od 100 g kane i sene dodajte 25 g amle.

Kestenjasti do tamno smeđi tonovi (KANA I INDIGO)

Mješavina kane i indiga rezultira paletom od toplih kestenjastih nijansi u kojima je više kane do tamnosmeđih nijansi u kojima dominira indigo:

 • 90% kane i 10% indiga = kestenjasta
 • 75% kane i 25% indiga = smećkasto kestenjasta
 • 50% kane i 50% indiga = srednje smeđa
 • 25% kane i 75% indiga = tamno smeđa
 • 10% kane i 90% indiga = gotovo crna

Želite li što tamniji rezultat sa što manje crvenoga odsjaja, u mješavinu kane i indiga dodajte prah amle.

Priprema i nanošenje mješavine boje za kosu

Prahove kane i sene miješajte i pripremajte zajedno, dok se indigo dodaje na samom kraju, netom prije bojenja. Kanu miješamo s vodom ili čajem obogaćenima voćnom kiselinom (iscijeđeni sok limuna, jabuke, naranče, šipka), koja kanu čini spremnom za što bolje vezivanje na keratin. U smjesu dodajte prah Aloe vere za dodatnu njegu kose te po želji prah Hibiskusa, Ruže ili Amle koji svojim pigmentima rezultiraju specifičnim tonovima – Hibiskus i Ruža za intenzivno crvene nijanse te Amla za neutraliziranje crvenih tonova.

 1. U keramičku ili staklenu posudu uspite željenu kombinaciju biljaka u prahu. Postupno dodajte mlaku tekućinu (max 40°C) te smjesu miješajte dok ne dobijete kompaktnu, gustu, glatku masu.
 2. Kada je smjesa gotova, prekrijte ju prozirnom folijom koja treba prelaziti točno preko smjese, kako bi se istisnulo što više zraka i kako se smjesa ne bi osušila. Kana i sena trebaju odstajati 24 sata, dok se indigo dodaje u smjesu netom prije nanošenja. Smjesu u koju je dodan indigo treba nanijeti na kosu u roku od 20 minuta.
 3. Nakon što je smjesa dovoljno odstajala, nanesite ju na kosu koju ćete prije odijeliti na sekcije kako biste smjesu što lakše i urednije nanijeli. Koristite zaštitne rukavice jer kana ostaje na koži.
 4. Nakon što ste nanijeli smjesu, kosu omotajte prozirnom folijom te za potpuni rezultat smjesu ostavite da djeluje na kosi 4 do 6 sati. Možete i prespavati s biljkama na kosi ili staviti maramu-turban ukoliko trebate nešto obaviti.
 5. Isperite kosu vodom, po mogućnosti bez korištenja konvencionalnih šampona, i posušite ju bez korištenja sušila za kosu. Tako će kosa zasjati u svom punom sjaju.

Ovdje potražite ODGOVORE NA NAJČEŠĆA PITANJA VEZANA UZ BOJENJE KOSE ayurvedskim biljkama.

Naučite osnove bojenja kose AyuGarden biljkama u našem videu:

Dodatne informacije

Težina 100 kg
Količina

300g, 100g, 200g, 400g, 500g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Kana Premium 100g”

AyuGarden preporuka

Najbolje ocijenjeni proizvodi