Na zalihi

Hidrolat Lavanda ljekovita BIO Florihana

14,95 

Obriši

Opis

ZA OSJETLJIVE KOŽE, ZA KOŽNE ALERGIJE, ZA BEBE I DJECU, ZA SMIRENJE

Koristi se kod hematoma (masnica), ima blagi analgetički učinak. Djeluje protuupalno, blagotvoran je za oštećenu kožu, pojačava mikrocirkulaciju kože. Umanjuje podočnjake.

Hidrolat lavande se koristi u tretmanu akni i upalnih bolesti kože, te kod bakterijskog konjunktivitisa. Pogodan je za vrlo osjetljivu kožu.

Količina: 200ml i 1000 ml

hidrolat prave lavande ili cvjetna vodica (Lavandula angustifolia) je bez konzervansa, 100% prirodan i čist. Certificirano organski (USDA, JAS, Ecocert), ovaj hidrolat se destilira na niskoj temperaturi iz cvjetova. Biljka raste u Francuskoj.

Ovaj organski hidrolat se u Francuskoj klasificira se kao prirodna aroma (jestiva).

Botanički naziv:  Lavandula angustifolia

Način uzgoja: divlji rast

Način dobivanja: destilacija vodenom parom

Dio biljke: cvijet

Zemlja porijekla: Francuska;

Zemlja proizvodnje: Francuska

Djelovanje: Hidrolat lavande se koristi u tretmanu akni i upalnih bolesti kože, te kod bakterijskog konjunktivitisa. Pogodan je za vrlo osjetljivu kožu. Osvježavajuće i umirujuće.

Simbol smirenosti i podrijetlom iz zapadnog Sredozemlja, Rimljani su lavandu tradicionalno koristili od davnina zbog njezinih terapeutskih osobina, osobito umirujućih i ljekovitih, kao i njezinog nježnog mirisa koji se koristio za pranje i parfimiranje odjeće i termalnih kupki.

Zadivljujući i aromatičan, hidrolat lavande ljekovite je uglavnom poznat po svojim umirujućim svojstvima. Čisti i regenerira, pruža ugodan osjećaj svježine i blagostanja. Kozmetički gledano, pomaže očistiti i umiriti kožu i kosu.

• Glavna svojstva: Osvježava, umiruje, pročišćava, regenerira.

 Idealno za osjetljivu, osjetljivu ili masnu kožu, kao i za krhku ili masnu kosu u kozmetičkom smislu.

S visokim omjerom ekstrakcije, Florihana hidrolati sadrže visoku razinu aromatskih molekula. Kako biste saznali više o našoj proizvodnji i uvjetima unutarnjeg skladištenja, pogledajte karticu “TEHNIČKI DOKUMENTI”.

• Budite oprezni: hidrolati su osjetljivi proizvodi s ograničenim rokom trajanja.

 Upute o roku trajanja i čuvanju: Nakon otvaranja bočice preporuča se potrošiti u roku 2 do 3 mjeseca. Čuvati na hladnom i suhom mjestu, daleko od svjetlosti. Preporučujemo da ih čuvate u hladnjaku.

MJEŠAVINE

Kako bi dodatno povećao svoje djelovanje, organski hidrolat prave lavande se vrlo dobro miješa s drugim organskim baznim uljima i hidrolatima s sličnim svojstvima, kao što su:

• ulje ploda divlje ruže ili maline.

• Hidrosol različka, geranija ili ruže bugarske.

Dodatne informacije

Količina

1000 ml (1 litra), 200 ml

AyuGarden preporuka

Najbolje ocijenjeni proizvodi