CategoriesBlog

Pripremite kosu za ljeto uz AyuGarden biljke za kosu

Sunce, more i vjetar ono su zbog čega obožavamo najtoplije godišnje doba, no kada je o kosi riječ, oni mogu imati i poprilično štetno djelovanje. Suha i ispucala kosa, iritirano vlasište, nijanse crvene kose koje blijede i postaju neprepoznatljive sa svakim pranjem…

Sve probleme možete izbjeći tako da kosu prije ljeta njegujete ayurvedskim biljkama, hraneći je i dajući joj prijeko potrebnu vlagu. Ayurvedskim biljkama kosu možete obojiti u željenu boju, a ukoliko kosi želite pružiti samo njegu i hranu, tu su maske za kosu.

Maska od sene za isušenu kosu

Sena, biljka poznata i kao „neutralna kana“, izuzetno njeguje kosu izloženu ekstremnim atmosferilijama te isušenu kosu tretiranu peroksidom. Možete ju koristiti i kao boju za kosu, za dobivanje zlaćanih nijansi, a kao maska se koristi na vrlo jednostavan način: prah biljke umutite s vodom te smjesu nanesete na suhu kosu i omotate ju prozirnom folijom. Smjesu ostavite na kosi od jedan do nekoliko sati, što dulje držite, učinak je bolji. Temeljito isperite bez nanošenja šampona, a rezultat će biti sjajna i meka kosa, potpuno zaštićena od ljetnih vremenskih utjecaja.

Više o seni.

Najljepša riđokosa na plaži

AyuGarden ayurvedske boje za kosu najbolja su njega za kosu prije ljeta, s njima možete postći nijanse od medene preko narančaste i bakrenocrvene do svih nijansi smeđe. Osim što ćete dobiti željenu nijansu koja se ne ispire, vaša kosa će dobiti hranu i vlagu koje su joj nužne nakon ljetnih mjeseci.

Kana donosi mnoge blagodati za kosu – njezine molekule na kosi blokiraju sunčeve zrake i stvaraju prirodnu UV zaštitu. Uz to, kana zadržava vlagu u kosi čime sprječava pucanje vrhova.

Više o kani.

Maska od amle za iritirano vlasište

Imate li bilo kakav problem s vlasištem, poput crvenila i nadraženosti, maska od amle će riješiti problem. Amla je snažni antioksidans poznat po svom protuupalnom djelovanju te sadrži 20 puta više vitamina C od naranče.

Masku pripremite na sljedeći način: umiješajte prah amle s vodom dok ne dobijete smjesu gustoće jogurta. Umasirajte ju u suhu kosu, kosu pokupite te na nju stavite kapicu za tuširanje ili prozirnu foliju. Masku ostavite barem 15 minuta, možete i nekoliko sati, te ju nakon toga dobro isperite. Masku je poželjno koristiti jedanput tjedno.

Više o amli.

Shikakai – prirodni šampon i maska za kosu

Njega kose započinje šamponom, a shikakai je biljka koja će vašoj kosi pružiti prijeko potrebnu njegu i vlagu nakon vrućih ljetnih dana. Riječ „shikakai“ u doslovnom prijevodu znači „plod za kosu“, a ova se biljka od davnina koristi za pranje i njegu kose. Odličan je prirodni šampon koji temeljito čisti kosu i vlasište, a uz to djeluje i kao balzam za kosu.

Može se koristiti i kao maska za njegu kose i vlasišta. Jača korijen i potiče rast kose te je odlično rješenje za prhut i opadanje kose.

Priprema: 10 grama Shikakaia na kosu duljine do ramena, pomiješati s vodom ili hidrolatom da bude gustoće jogurta te pustiti da odstoji 15 minuta. Nanesite na mokru kosu, ostavite stajati 5 minuta te isperite kosu. Ako pastu koristite kao masku za kosu, ostavite ju na kosi 30 minuta.  

Više o shikakakiju.

Sve AyuGarden biljke za kosu nose oznaku Body Art Quality, čime jamčimo da su naše biljke vrhunske kvalitete – to znači da je ubran i pomno obrađen, sušen i mljeven samo najkvalitetniji dio biljke.

Neka i vaša kosa dobije zasluženu njegu prije ljeta!

Vaš AyuGarden tim

Odgovori