CategoriesBlog

Nahranite svoju kosu nakon ljeta

Vaša kosa cijeloga je ljeta uživala u suncu, vjetru i soli koji na žalost isušuju vašu kosu, i sada je pravo vrijeme da joj podarite prijeko potrebnu njegu. Donosimo vam biljke koje njeguju i hrane kosu, pri tome ju bojeći u prekrasne tople boje, i to po super atraktivnim cijenama!

Ayurvedskim biljkama kosu možete obojiti u željenu boju, a ukoliko kosi želite pružiti samo njegu i hranu, tu su maske za kosu.

Maska od sene za isušenu kosu

Sena, biljka poznata i kao „neutralna kana“, izuzetno njeguje kosu izloženu ekstremnim atmosferilijama te isušenu kosu tretiranu peroksidom. Možete ju koristiti i kao boju za kosu, za dobivanje zlaćanih nijansi, a kao maska se koristi na vrlo jednostavan način: prah biljke umutite s vodom te smjesu nanesete na suhu kosu i omotate ju prozirnom folijom. Smjesu ostavite na kosi od jedan do nekoliko sati, što dulje držite, učinak je bolji. Temeljito isperite bez nanošenja šampona, a rezultat će biti sjajna i meka kosa, potpuno zaštićena od ljetnih vremenskih utjecaja.

Više o seni.

Boje koje njeguju vašu kosu 

AyuGarden ayurvedske boje za kosu najbolja su njega za kosu nakon ljeta, s njima možete postići nijanse od medene preko narančaste i bakrenocrvene do svih nijansi smeđe i potpuno crnu boju. Osim što ćete dobiti željenu nijansu koja se ne ispire, vaša kosa će dobiti hranu i vlagu koje su joj nužne nakon ljetnih mjeseci.

Više o kani.

Maska od amle za iritirano vlasište

Imate li bilo kakav problem s vlasištem, poput crvenila i nadraženosti, maska od amle će riješiti problem. Amla je snažni antioksidans poznat po svom protuupalnom djelovanju te sadrži 20 puta više vitamina C od naranče.

Masku pripremite na sljedeći način: umiješajte prah amle s vodom dok ne dobijete smjesu gustoće jogurta. Umasirajte ju u suhu kosu, kosu pokupite te na nju stavite kapicu za tuširanje ili prozirnu foliju. Masku ostavite barem 15 minuta, možete i nekoliko sati, te ju nakon toga dobro isperite. Masku je poželjno koristiti jedanput tjedno.

Više o amli.

Bhringaraj – kralj za kosu

Bhringaraj je biljka vrlo ljekovita za kožu, a posebno kosu. Ulje Bringaraja, uz ulje Amle, najcjenjeniji je ayurvedski pripravak koji pomaže spriječiti opadanje kose, prevenira i liječi čelavost, također i sijede… Ako imate bilo kakav problem s kosom i vlasištem, preporučujemo obavezno isprobati i redovno koristiti Bhringaraj ulje.

Više o bhringaraju.

Shikakai – prirodni šampon i maska za kosu

Njega kose započinje šamponom, a shikakai je biljka koja će vašoj kosi pružiti prijeko potrebnu njegu i vlagu nakon vrućih ljetnih dana. Riječ „shikakai“ u doslovnom prijevodu znači „plod za kosu“, a ova se biljka od davnina koristi za pranje i njegu kose. Odličan je prirodni šampon koji temeljito čisti kosu i vlasište, a uz to djeluje i kao balzam za kosu.

Može se koristiti i kao maska za njegu kose i vlasišta. Jača korijen i potiče rast kose te je odlično rješenje za prhut i opadanje kose.

Više o shikakaiju.

Sve AyuGarden biljke za kosu nose oznaku Body Art Quality, čime jamčimo da su naše biljke vrhunske kvalitete – to znači da je ubran i pomno obrađen, sušen i mljeven samo najkvalitetniji dio biljke.

Neka i vaša kosa dobije zasluženu njegu nakon ljeta!

Vaš AyuGarden tim

Odgovori