CategoriesBlog

Buđenje Shakti, meditacija

silhouette photography of rocky mountains under starry sky

Zatvorimo oči, duboko udahnimo i izdahnimo nekoliko puta, osjetimo svoj unutarnji prostor, sazdan od suptilnih čestica koje u sebi nose milijune informacija. Dahom proširimo svoje polje dok se ono ne „prelije“, ne spoji sa svime oko nas; dok prividne granice koje nas omeđuju ne nestanu. Proširimo se još više, dok se ne nađemo u Svemiru. Zastanimo ovdje i svjedočimo promatrajući nenasilnom pažnjom, bez napora. Gledajmo u tamnu boju Svemira i osjetimo njegov puls, njegov ritam. U toj tami osjećamo samo taj puls. Otac i Majka sljubljeni u zajedničkom plesu na podiju Svemira. U ekstazi Majka biva oplođena Očevim sjemenom – misli. U svojoj je utrobi nosila sve što postoji, nama znano i ne. Bubrila je u vremenu svepostojanja.

Gledamo u tamnu boju Svemira i osjećamo njegov puls, njegov ritam. Gledamo u Yoni, u maternicu svega što postoji. Uz jedan potisak i jedan odaslati zvuk (Om), rođene su Galaksije.   

Osjeti u sebi Ženski božanski stvaralački princip, čija je venska energija upravo ona kreativna, nježna, duboka, snažna, mudra, sveznajuća, vitalna, radosna, iscjeljujuća – Shakti princip – nalazi se u DNK svake od nas. Poveži se ponovo s Njom, probudi, osnaži Shakti. Osjeti kako se tvoje tekućine u tijelu bude, pune vitalnom energijom, kako u sebi nose energiju radosti i zdravlja. Osjeti kako tamo gdje ta energija prođe, stanična struktura se mijenja. Osjeti svoje tijelo kako vibrira, kako se pokreće s lakoćom i stvara. Obilje, sklad, radost, mir, zadovoljstvo. Kako  ta energija emanira u Prostor Boje Života. Vidi koje su to Boje. Neka ostanu plesati u polju tvoje aure.

Osjeti sada kako Shakti energija u tebi prepoznaje Shakti energiju u prirodi, na livadama, drveću, među kukcima i u dolascima mladunčadi. Shakti u tebi raduje se i uvećava prepoznajući Shakti u drugoj Ženi, i u Muškarcu, u Djetetu, u Majci i Ocu.

Osjeti kako ritam Stvaranja pulsira Stvorenim i kako si ti njezin dio. Pleši radosno!

Svjedoči promatrajući nenasilnom pažnjom, bez napora. Gledaj u tamnu boju Svemira i osjeti njegov puls, njegov ritam. Otac i Majka sljubljeni u zajedničkom plesu na podiju Svemira. I u  tebi energija Shakti radosno pleše, promatra, zrači. Ostani s tom energijom, budi Shakti…

Uživaj u tom osjećaju, u snazi koji iz Nje dolazi. U svekolikoj mudrosti. Neka te preplavi skroz. I kada svaka tvoja stanica upije ovu energiju, kada budeš spremna, otvori oči. Kada budeš spremna djelatno živjeti, predstavljati, prepoznavati i Biti Shakti.

Piše: Kristina Panić, savjetnica u AyuGardenu

POZIV

Pozivamo Vas na iskustvenu radionicu BITI ŽENA: ŽENSKI RITUALI ZA DUŠU I TIJELO koju vodi Tanja Kraljić, klinička ayurvedska terapeutkinja, sve informacije i prijava ovdje.

Odgovori