CategoriesBlog

Ayurvedske suptilne terapije: Aromaterapija

Jedna od važnih ayurvedskih suptilnih terapija jest aromaterapija. U sklopu aromaterapije koristimo eterična ulja (pročišćena, visoke kvalitete), mirisne štapiće i cvjetne esencije.

Miris, sam po sebi, predstavlja suptilni element Zemlje. Mirisima hranimo i uzemljavamo suptilno tijelo. No, iako mirisima dominira element zemlje, oni sadrže aspekte svih elemenata i stimuliraju sva suptilna čula. Mirisi imaju snažnu moć da iscjele, umire i stimuliraju Um, Duh, i Tijelo. Djeluju brzo, osobito na raspoloženje i mentalna stanja. Upravo zato, Ayurveda uvelike koristi aromaterapiju u liječenju uma.

Mirisi jačaju OJAS i imunitet, pomažu da se odupremo virusima i bakterijama. Kod kuće, putem difuzera, osvježavaju ustajali zrak i energetski čiste prostor.

Pomažu u uklanjanju negativnih emocija i astralnih uzročnika bolesti (uključujući i tuđe negativne misli o nama).

Pojačavaju pozitivne emocije: Ljubav, radost, sreću…

Motiviraju nas i potiču kreativnost. Pojačavaju našu sposobnost primanja, opažanja i rasuđivanja.

Budući da sve bolesti dolaze od poremećaja ili blokade u životnoj sili, mirisi putem Prane pomažu u liječenju svih bolesti.

Najkvalitetnija čista eterična ulja i hidrolate – FLORIHANA – možete kupiti u AyuGardenu, OVDJE.

Posebno apliciranje na Marma točke, najčešće na glavi: tjeme, treće oko, sljepočnice, korijen nosa, iza ušiju ili na vratu. Nadlanicu ili ručni zglob.

Važna točka je predio SRCA, na sredini grudi i točno nasuprot, na sredini leđa – predio grudi (osobito u slučaju oboljenja pluća).

SOLARNI PLEKSUS – za probavne tegobe ili jačanje volje.

PUPAK, i točka ispod pupka – jačanje seksualnosti.

Na ovim točkama nije nužno da osjetimo miris ulja, ona će energetski djelovati na organe, sisteme i čakre.

Eterična ulja sadrže i daju nam velike količine Prane, kozmičke sile života, vitalne energije. Čiste i otvaraju kanale, potiču protok energija u nervnom sustavu, osjetilima i umu. Služe kao katalizator za poticaj pravilnom kretanju životne sile na svim nivoima.

👉 U AyuGardenu možete nabaviti Mirisne roll on emulzije u svrhu različitih stanja, ovdje:

👉 Mirisne emulzije s posebnim značenjem, ovdje:

👉 Mirisni štapići vrhunske kvalitete, su ovdje:

🔸 Započeli su upisi za novi ciklus online AYURVEDSKE EDUKACIJE: OSNOVE AYURVEDE I NAPREDNI. Prijave i sve informacije OVDJE. U sklopu edukacije posebno obrađujemo i temu AROMATERAPIJA I AYURVEDA.