CategoriesBlog

AyuBreathe za zdravlje dišnog sustava

woman lying on bed while blowing her nose

Disanje je sinonim za život. Svojim plućima, grlu i sinusima zato treba pomoći već i s prvim naznakama problema. A oni se učestalo javljaju u ovo doba godine, specifično kod ljudi u gradovima gdje je loša kvaliteta zraka, puno se boravi u zatvorenim prostorima, a imunološki sustav oslabljen stresnim načinom života.

“Prodiši jednostavno i lako” slogan je proizvoda AyuBreathe u kojemu smo združili vrhunske ayurvedske biljke za dišni sustav. Sitopaladi, Vasaka, Tulsi, Amalaki, Haritaki i Bibitaki podržavaju zdravo i lako disanje pošto potiču protok prane u svim smjerovima, kroz cijeli organizam.

Sitopaladi je sam po sebi ayurvedska mješavina koja se tradicijski koristi kod svih vrsta kašlja, viroza, gripe i pojačava imunitet. Vasaka se u Ayurvedi smatra iznimno učinkovitom kod ublažavanja bronhitisa, astme i svih problema otežanog disanja i blokada te upala dišnih puteva. Amla, Haritaki i Bibitaki čarobna su formula poznate Triphale koja, među ostalim, snažno podiže imunitet, pomlađuje i jača sav organizam.

Uz mnogobrojne dobrobiti koje donosi, biljka Tulsi posebno dobro djeluje na pluća. Čisti višak Kapha doše iz dišnog sustava koja se na fizičkoj razini uglavnom pojavljuje u obliku sluzi. Koristi se kod astme, bronhitisa, alergije u dišnom sustavu, potiče čišćenje toksina i zastoj energije iz prsnog koša. Ujedno i za ublažavanje temperature, kašlja i viroze.

Zato smo Tulsi dodali i Chai-u (mješavini aromatičnih začina đumbir, korijander, cimet, crni papar, kardamom i klinčić) i dobili iznimno zdrav napitak koji zagrijava i pomaže dišnim putevima. Idealan za jesen i zimu, a zdrava je i zamjena za kavu.  

AyuBreathe se koristi preventivno ili kad već nastane problem. Povratne informacije naših mnogobrojnih korisnika su izvrsne. Pogotovo kad su u kombinaciji s ovom mješavinom koristili i iznimno popularno Nasya ulje za njegu sinusa koje, među ostalim, doprinosi uravnoteženom disanju i dotoku kisika u glavu. Pročišćuje sinuse, čisti nos od bakterija i viška sluzi, prevenira upale gornjih dišnih puteva, potiče prirodni mehanizam zaštite organizma od upala sinusa, grla i nosa. Idealno bi bilo još i ispirati nosnice slanom vodom kroz Neti posudicu jer se i uz pomoć nje na potpuno prirodan način uklanja sluz i olakšava disanje i kod već nastalih upala, prehlada i alergija.

Piše: Eleonora Dukovac, savjetnica u AyuGardenu

Odgovori