CategoriesBlog

Pun Mjesec: Vrijeme za čišćenje i postavljanje namjera

VIKEND ČIŠĆENJA I POSTAVLJANJA NAMJERA

PUN MJESEC U DJEVICI (subota, 24. 02. 2024.)

Sve u životu odvija se u ciklusima. Mjesec me uvijek iznova podsjeća na to. Krajnji cilj ne postoji, sve u Životu su samo ciklusi koji se vraćaju da počnu iznova, poput daha. I zato volim pratiti Mjesec, usklađivati se s mjesečevim mijenama. Podsjećaju me na moju cikličku prirodu. I cikličku prirodu života samoga.

Dobrobiti usklađivanja s Mjesecom su brojne: fokusiranje svijesti, povećanje samosvijesti, usklađivanje s svojom unutarnjom prirodom, pomicanje pojmova vremena s linearnog na cikličko. Mjesec nas vodi. I pomaže da ostvarujemo snove.

Ono što možete napraviti danas: postavite namjeru za sebe, za novi ciklus. Preporučujem i voditi dnevnik o tome. Mjesečev dnevnik. Koji me podsjeća na moju cikličku prirodu. U meni i oko mene. Usklađivanje s mjesečevim ciklusima putem određene namjere svakog mjeseca doslovno pomiče naše iskustvo vremena s linearnog na cikličko, spiralno. A time nas približava duhovnom svijetu i našoj stvarnoj prirodi.

Usklađivanje s Mjesecom pomaže u smirivanju želje da stalno hrlite naprijed. Usklađivanjem s Mjesecom stajete u središte sebe i živite ‘sada’, dok se vrijeme spiralno širi, prema van.

Na ovom putu nestaje svaka iluzija o (ne)uspjehu. Jer kroz vlastito iskustvo shvaćate da će se prilika ponovo pojaviti, u novom ciklusu. Iznova i iznova.

PORUKA TEBI, ŽENO

Kada je Mjesec Pun, ne budi kruta. Mjesec te uči fleksibilnosti. Otpusti težinu. Bivaj u lakoći. Prošetaj ispod Punog Mjeseca. Meditiraj na srebrnu boju mjeseca i spoji se tako sa srebrnom niti svoje Duše. Možeš i vizualizirati Mjesečevu kupku, kako se kupaš pod slapom srebrne boje ispod Mjeseca.

Dopusti da svjetlost Punog Mjeseca obasja Tvoj Put. Neka sjaji u tebi i posvuda oko tebe.

Fokusiraj energiju i pažnju na svoje namjere sljedeća dva tjedna, za vrijeme rastućeg mjeseca. Vidi, u tom procesu i fazu opadajućeg Mjeseca, zamisli kako tada svu energiju Mjeseca primaš, upijaš u sebe. Dopusti da ti energija Mjeseca bude podrška. I pomoć na Putu integriranja tvojih namjera u tvoju Dušu i Tijelo. Tako će one prirodno postati dio tebe, tvog učenja i rasta.

PUN MJESEC U DJEVICI

Punim mjesecom u djevici završavamo ovu astrološku godinu, a to je ujedno i zadnji puni mjesec prije početka pomrčina. Donosi nam energiju unutarnjeg čišćenja. Razlučivanja realnosti od iluzije.

Spusti se iz uma u srce. Srce je mjesto svijesti. Hram Duše.

Iscjeljujuća energija je posebno jaka ovaj vikend. Zaroni u svoju nutrinu. Osluhni tišinu. Osluhni poruke svog Tijela.  I poruke Svemira.

Dobro bi bilo ovaj vikend jesti laganu hranu, ili postiti. Kapha osobe mogu biti samo na vodi. Vati preporučujem Kitchere. Pitti puno zelenog lisnatog povrća i svježe sokove od voća i povrća.

Uronite u solnu kupku s eteričnim uljima. Okupajte se pod srebrnim kapljicama Punog Mjeseca.

Iznesite vodu ispod Mjeseca, neka se pročisti i napuni energijom. Pijte mjesečevu vodu, ona čisti i smiruje emocije. Iznesite nakit, (polu)drago kamenje i kristale na mjesečinu, neka se kupa, čisti i puni pod ovom svetom energijom.

Boravite u prirodi. Svjesno dišite. Svjesno hodajte. Spojite se s elementima. U prirodi su svi odgovori. I svi lijekovi.

Tekst piše: Tanja Kraljić, klinička ayurvedska terapeutkinja