Ayurvedske konzultacije

  • Ayurvedske konzultacije vodi Tanja Kraljić Strgačić, certificirana ayurvedska terapeutkinja
  • Konzultacije se održavaju u AyuGarden ayurvedskom centru u Zagrebu (Adresa: Trdice 48) ili putem skypea/vibera.
  • Trajanje: 45-60min
  • Cijena: 480kn
  • Prijave za konzultacije putem maila: info@ayugarden.com
  • Svi klijenti na dan konzultacija ostvaruju 20% popusta na sve preparate iz AyuGarden webshopa.

 

AYURVEDA

Ayurveda, doslovno prevedeno s Sanskrita znači “Znanje o Životu”. To je prirodna medicina, mnogi kažu čak najstarija medicina na svijetu. Datira unazad 5.000 godina i dolazi s područja Indije. Postoje dokazi da je bila baza čak i za klasičnu medicinu… Nešto što traje 5.000 godina, sigurno vrijedi.

Ayurveda nas podučava kako na prirodan način ostvariti harmoničan, sretan i balansiran Život. Svatko to može, Ayurveda drži da je to prirodno pravo svakog čovjeka. Primjenjujući ayurvedsko znanje u svakodnevnom životu, balansiramo Um, Duh i Tijelo, živimo život u skladu s prirodom u sebi i oko sebe, te kreiramo uvjete za ostvarivanje svog punog potencijala.

Ayurvedom se ljudi uspješno liječe i održavaju zdravima već tisućama godina.

Njegujući preventivni pristup, Ayurveda donosi savjete kako svoje Tijelo, Dušu i Um vratiti u stanje potpune ravnoteže. Uči nas prepoznati prve znakove neravnoteže u tijelu i kako reagirati na vrijeme, da ne dođe do bolesti.

Također, donosi savjete kako, na prirodan način, izliječiti, ili barem ublažiti svaku bolest. Za razliku od klasične medicine koja obično tretira površinske simptome bolesti (kašalj, sluz, bol, virozu, temperaturu, glavobolju…), kroz Ayurvedu poniremo duboko u uzrok bolesti. Razlika Ayurvede i svih drugih prisupa liječenju jest što Ayurveda osobi pristupa individualno, često se dogodi da, primjerice, dva čovjeka s istom bolesti/neravnotežom tretiram potpuno različito.

Ayurveda je najcjelovitiji i najprecizniji sustav prirodne medicine na svijetu. Ona je jedan od rijetkih sustava medicine koji istovremeno tretira Um, Duh i Tijelo. Jer, samo tako u potpunosti možemo otkloniti neravnotežu, odnosno bolest i njezin uzrok. Kad otklonimo uzrok, bolest se više ne ponavlja.

Ayurveda nudi prirodne tretmane, i podučava osobu kako da sama stvori idealne uvjete za SAMOizlječenje.

 

Kako zapravo izgledaju konzultacije…

Osnovne Konzultacije

Na temelju zdravstvene povijesti, razgovora, pitanja i odgovora, te drugih ayurvedskih tehnika, dobivam kompletnu sliku osobe koja mi je ukazala povjerenje. To mi omogućuje da vrlo precizno odredim prirodno stanje organizma koje je osobi dano u trenutku začeća – urođeno stanje organizma u balansu (Prakruti) i trenutnu neravnotežu (Vikruti). Odredivši Prakruti i Vikruti, kreiram vrlo individualni plan balansiranja i liječenja organizma, jedinstven i različit za svaku osobu, koji će organizam iz stanja neravnoteže (Vikruti) vratiti u urođeno stanje potpune ravnoteže (Prakruti).

Konzultacije traju 45 minuta do sat vremena.

Nakon ovog susreta dobivate detaljan plan prehrane usklađen prema Vašim došama (dobit ćete detaljnu listu svih namirnica po kategorijama, te podkategorije – koja je hrana odlična za Vas, koja je dobra u umjerenim količinama, a koju biste trebali izbjegavati). Osim plana prehrane, dobit ćete i druge upute za povratak Vašeg bića u potpunu ravnotežu.

Za povratak u ravnotežu potrebna je volja, posvećenost i vrijeme. Idemo korak po korak, jer dugotrajne, kvalitetne promjene u pravilu ne nastaju naglo. Prve rezultate osjetit ćete odmah, a za daljnje temeljito balansiranje organizma nekome treba više, nekome manje. Jer, svi smo posebni. Drukčiji. Ne zaboravite, za ovaj je proces potrebno vrijeme. Vjerujte, svaki ulog u sebe na kraju se višestruko isplati.

Kontrolne konzultacije

Prve rezultate primjetit ćete već nekoliko dana nakon primjenjivanja Ayurvede u vašem životu. Za kompletnu obnovu organizma obično je potrebno 6-12 mjeseci. U tom periodu, a i kasnije, klijenti često nastave dolaziti na konzultacije, u početku češće (svakih nekoliko tjedana) poslije rjeđe (jednom mjesečno ili kod promjene godišnjih doba). Na ovim konzultacijama razgovaramo o postignutim ciljevima i dogovaramo nove korake.

Kontrolne konzultacije obično traju 30-45 min.

___

Cijene konzultacija:

Osnovne konzultacije 

Cijena = 480kn

Kontrolne konzultacije

Cijena = 400kn

 

Konzultacije možemo održati uživo ili putem skypea.

Svoj termin možete dogovoriti i rezervirati na email: info@ayugarden.com

 

Tanja je završila četverogodišnji studij Ayurvede na California College of Ayurveda, vodećem studiju Ayurvede u Americi. Učila je od najistaknutijih američkih, te indijskih liječnika i učitelja, Dr. Vasant Lada i Dr. David Frawleya, cijenjenog američkog aromaterapeuta David Crowa, te mnogih drugih darovitih stručnjaka. Na California College of Ayurveda stekla je zvanje Ayurveda Health Specialist, Ayurveda Educator, te Ayurveda Massage Body Therapist. Ayurvedu i duhovne tehnike proučava i prakticira više od 20 godina, a aktivno se Ayurvedom bavi zadnjih 10 godina. Znanje Ayurvede prenosi jasno i praktično, s naglaskom na primjenjivost u svakodnevnom životu.

Prije studija Ayurvede u Hrvatskoj je magistrirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti, te 10-tak godina radila kao novinar u vodećim hrvatskim dnevnim novinama. U novinarskoj fazi života utemeljila je i vodila jedan od najčitanijih sportskih web portala u Hrvatskoj.

Majka je trogodišnjeg sina Vala.