CategoriesBlog Izdvojeno

Mladost & vitamin C

sliced fruits on tray

Vitamin C glasovit je po svojoj važnosti za zdravlje čitavog organizma. Snažna je podrška imunitetu, neophodna tijelu za zdravo funkcioniranje i regeneraciju tkiva, specifično kad je riječ o koži, koštanom i krvožilnom sustavu. Uz prevenciju, općenito ubrzava oporavak od bolesti.

Kao provjereni saveznik u stvaranju kolagena, sve je popularniji upravo u kozmetici. Zahvaljujući antioksidativnim i protuupalnim svojstvima koja preveniraju i zaustavljaju starenje kože, čini ju svjetlijom, ublažava hiperpigmentaciju i to bez promjene prirodne boje kože. Posebno je dobrodošao osobama sklonima crvenilu jer ga ublažava. Ayurvedskim rječnikom: prvenstveno dominantnim Pitta tipovima, čija se jaka unutarnja vatra zrcali i na koži.  

Esencijalni vitamin održava mladenački izgled stimulirajući proizvodnju kolagena, koja se s godinama smanjuje, čineći ju čvršćom i elastičnijom.

Pošto održava i vlažnost, koža ostaje zdrava i glatka, uz pojačani prirodni obrambeni mehanizam. Zbog jakog antioksidativnog djelovanja, vitamin C itekako je dobrodošao upravo u predstojećim godišnjim dobima s jakom sunčevom aktivnosti i zračenjima. Sprječava loše utjecaje UV zračenja, ali i slobodnih radikala koji također oštećuju kožu uslijed izlaganja suncu i općenito nezdravom ambijentu.

Iako se Ayurveda tradicijski nije specifično bavila vitaminima, novija praksa prilagođava se trendovima suvremenog življenja, prateći i podržavajući i dalje prirodne procese. Ukazuje tako na razliku u istinskoj kvaliteti i dugoročnim dobrobitima prirodnog i sintetskog vitamina C. Tim više, kad je u proizvodu upakiran s podosta druge kemije. Zato je u AyuGardenu, pod vodstvom naše ayurvedske teraputkinje, Tanje Kraljić, osmišljena i provjerena, jedinstvena formula koktela vitamina C koja na potpuno prirodan način koži osigurava dubok, bogat i dugotrajan unos prirodnog vitamina C, uz dodatnu dubinsku njegu i regeneraciju.

Vanjsku ljepotu Ayurveda u osnovi potiče iznutra, konzumiranjem određenih biljaka, . Tako i za mladenački izgled kože preporučuje Triphalu smatrajući je jednom od najboljih formula protiv starenja. Specifično i dodatno Amlu koja u sebi sadrži najveće koncentracije vitamina C dosad istražene u nekoj biljci. Primjerice, 20 puta veće nego li u naranči koja je i sama riznica ovoga vitamina. Svakako i limun, brusnica, borovnica, jagoda, rajčica, paprika, brokula, cvjetača, krumpir, špinat, papaja, mango, kivi, lubenica, kelj pupčar, zeleni i crveni papar… Dobrodošli nam u hranu!

Piše: Eleonora Dukovac, savjetnica u AyuGardenu

https://www.ayugarden.com/proizvod/amla-premium-doprinosi-

jacanju-imuniteta/

Odgovori